ETERISKE OLJER - doTERRA NORGE
14. juni 2016 bestilte jeg mine første oljer fra doTerra. Da hadde jeg vært på et oljekurs og lært meg masse spennende om hva eteriske oljer er og hva de kunne gjøre for meg. Jeg falt pladask! Jeg fant et verktøy som passet helt perfekt for meg og min familie.

Fra tidligere hadde jeg vært på ett kurs om eteriske oljer – i forbindelse med helsekostjobben jeg hadde. Med en annen leverandør. Den gang var jeg ikke klar for å dykke dypere ned i oljene. Dét var jeg i juni 2016.

Jeg kan ennå huske spenningen jeg opplevde da jeg bestilte mine første oljer. Kittet het Home Essentials og er veldig likt Familiepakken som du finner her inne. Jeg fikk ti oljer og diffuser. Som pappa måtte hente for meg i Danmark. Lang historie som jeg ikke forteller nå. Du skal få høre den en annen gang. Jeg lover. Det kriblet i hele kroppen den dagen jeg fikk oljene. Gleden ved å åpne flaskene var enorm. Men nok om meg – nå skal jeg fortelle deg om oljene!

Eteriske oljer kommer fra planteriket. Det er små og flyktige bestanddeler som plantene lager selv. Grunnen til at plantene produserer eteriske oljer er for å

  • beskytte seg mot solskader
  • tiltrekke seg bestøvere
  • beskytte mot vær og vind
  • reparere skader fra planteetere
  • frastøte insekter
  • motstand mot mikrobiologiske angrep
  • støtte i perioder med lite næringsstoffer

Du har helt sikkert vært i kontakt med mange ulike eteriske oljer. Kanskje uten at du selv har vært klar over det? Når du skreller en appelsin, så får du denne fine dusjen i nesa – av disse bittesmå dråpene som kommer fra skallet på appelsinen. Dette er eteriske oljer. Eller hvis du har tatt et peppermynteblad, eller en annen maturt, og gnidd det mellom fingrene. Da har du fått frem en ganske sterk lukt. Dette er eteriske oljer. Oljene finnes i ulike plantedeler. De finnes blant annet i blader, stengler, røtter, frø, skall, blomster og kvae.

Eteriske oljer har en lang historie. Vi kjenner historien ca 4.000 år tilbake i tid. Muligens går det ennå lenger tilbake også. I Bibelen finner du over 500 referanser til oljer, hvor de knyttes til behandling av sykdom og brukes i religiøse handlinger. Oljene ble også brukt til balsamering av de døde. I kinesisk litteratur går historien til eteriske oljer ennå lenger tilbake enn bibelhistorien. De eldste kjente skriftene som er funnet i Europa går tilbake til det trettende århundre. Her kan vi lese om hvordan oljene ble brukt i parfymer, av hanskemakere og i legemidler. Det var viden kjent at de som jobbet med å lage parfymer sjelden ble rammet av kolera og andre sykdommer. Årsaken til dette var nok de gode antiseptiske egenskaper som de fleste eteriske oljer har.

De siste årene har eteriske oljer kommet mer og mer tilbake. Det har blitt en trend. Fler og fler mennesker ønsker å bedre livskvaliteten ved å ta enkle grep i hverdagen. Grep som gir oss en mer naturlig livsstil hvor vi er bevisste på hva som styrker og nærer oss. Vi er mer bevisste på hva som hjelper oss til å være på vårt beste. Både fysisk og mentalt.

Jeg er så takknemlig for disse oljene. For alt de har gjort for meg og mine nærmeste. Alle hverdagsplagene som vi selv kan håndtere. På en effektiv, naturlig og billig måte. Jeg er også takknemlig for kompetente leger og akuttmedisin. Det handler om en balanse mellom naturvitenskap og legevitenskap. At vi må ta det beste fra begge leirer og forstå at det ene ikke utelukker det andre. Det er viktig å forstå hvor grensen går for hva vi kan gjøre for oss selv, og søke medisinsk hjelp når vi trenger det. Det er nemlig ikke alt vi kan klare selv.

VIKTIG!
Husk at du alltid må kjøpe 100% rene eteriske oljer fra kvalitetsprodusenter. Sørg for at det er eteriske oljer du kjøper og ikke noen billige etterligninger. Det finnes mye juks på markedet – dessverre. Det du leser her på min side er knyttet til doTerra sine oljer. Det er ikke alltid overførbart til eteriske oljer fra andre produsenter.
Eteriske oljer
Bli med i et trygt og inkluderende fellesskap hvor du vil bli inspirert til en naturlig livsstil og en hverdag med eteriske oljer