Om Lykkeligevalg
  • Text Hover
  • Text Hover
Hei og takk for at du kom innom akkurat min side <3

Jeg heter Nina Grønbech.

Det å presentere seg og skrive denne teksten var ikke så lett som jeg trodde det skulle være. Hvor begynner man og hva er det som definerer hvem man er? Jeg kunne skrevet mye om at jeg er utdannet innen økonomi. Gikk lei av å jobbe på kontor. Studerte akupunktur og kinesisk medisin i 5 år hvor vestlig medisin var integrert. Jeg har jobbet i helsekostbransjen i mange år. Dette har vært min yrkesvei, men er det dette som definerer hvem jeg er? For mange er det nok det. Jobben er den viktigste brikken i definisjonen av hvem vi er.

I 2005 møtte jeg drømmemannen med stor M. På blind-date. En dansk mann som tok meg med storm. Jeg var 28 år. Noen få måneder etter at vi møttes over en kopp kakao på gamle Studenten i Oslo, giftet vi oss. Folk rundt oss synes det var altfor tidlig. Vi synes det var på tide. 

Sommeren 2010 kom William. Vårt første barn. 23 måneder senere kom Andreas. Familien var blitt komplett.

I november 2015 startet jeg en blogg. Lykkeligevalg.no. Dette var navnet som «falt ned» i hodet på meg. Eller kanskje det kom fra hjertet?

Jeg liker mennesker. Og jeg ønsker det beste for alle rundt meg. Jeg er opptatt av kropp og helse. Men ikke som i trening, vekt og utseende. Jeg er opptatt av hva som påvirker oss som mennesker. Alle de faktorene som ofte bare er hverdag og rutine – som man ikke legger så mye merke til. Fordi livet bare passerer. Jeg er typen som leser innholdsfortegnelse på tingene jeg kjøper. Alt fra pålegg, til drikke og hud- og hårpleie. Jeg er kresen på hva jeg utsetter kroppen for. Alt vi putter i og på oss – påvirker oss. Jeg er også typen som leser pakningsvedlegget til medisiner. Og jeg velger ofte naturlige løsninger der jeg kan. Nå sier jeg ikke at vi har sluttet å gå til legen og at leger er unødvendige. Absolutt ikke. Det eneste jeg velger bort er sånne «hverdagsplagemedisiner» som man bruker ved hodepine, feber, magevondt, menstruasjonssmerter, allergi osv. Alle sånne «småting» som påvirker livskvaliteten, men som ikke er superalvorlig. Her bruker jeg naturlige løsninger. Det er bedre for kroppen, mer effektivt og billigere. Du kan lese mer om dette under «Eteriske oljer».

Hverdagen er full av forventninger og krav. Den er hektisk. Valgene man tar er basert på dette. Det skal være kjappe og effektive løsninger. Møter, aktiviteter og forpliktelser. Unger som skal hit og dit. Livet er en evig kabal som må legges. Uforutsette ting skjer og planene rakner. Man har ikke tid til å bli syk. Det er krise hvis barna blir syke. Tidsklemma strammer seg. Man hiver i seg et par Paracet og en liter med kaffe for å overleve. Høres det kjent ut?

Jeg orket ikke å overleve. Jeg ville LEVE! Jeg hoppet av karusellen og sa opp en godt betalt jobb. For å være hjemme med barna. For å slippe dette hverdagsjaget som vi ser at menneskene rundt oss lever i. Livet er for kort og verdifullt til bare å skulle overleve.

Lykkeligevalg.no – navnet på bloggen. Det handler om å ta de valgene som gjør oss lykkelige. Da tenker jeg ikke på å kjøpe en sjokolade og spise den – fordi den gir oss et øyeblikks lykke. Jeg tenker på de store og varige tingene. De verdifulle tingene. Våg å ta valg som har en positiv innvirkning på livet ditt! Våg å velge det som er riktig for deg! Uavhengig av hva alle andre måtte mene og tenke.

Selv valgte jeg å være hjemme med barna. William var et kort år i en privat barnehage. Andreas har aldri vært i barnehage. Jeg hjemmeunderviser de. Vi har frihet og ro i livene våre. Vi er lykkelige.

Hadde jeg vært lykkelig om jeg hadde jobbet 8-16 og hatt barna i barnehage? Nei! Synes jeg det er galt at andre velger denne løsningen? Nei! Poenget mitt er at du må velge det du mener er best for deg og dine. Men – reflekter over hva du gjør og hvorfor du gjør det. Og så kan du ta valg. Basert på hva som virkelig ER best for deg og dine. Ikke hva alle andre mener er det beste.

Skjønner du?

Jeg heier på mennesker som våger å ta slike valg. Det kan godt hende at vi velger ulikt. Men jeg heier på deg allikevel. Fordi du følger magefølelsen. Og hjertet. Velkommen til Lykkeligevalg!